Start van hoofdcontent

Stad

nl

Liveblog: treinverkeer rond de stad langzaam op gang, oorzaak storing nog onduidelijk

4 juni 2023, 22.54 uur · Aangepast 5 juni 2023, 14.42 uur · Door AT5

In dit liveblog lees je al het nieuws en updates over treinstoring op het Amsterdamse spoor. Heb je tips, foto's of video's? Stuur een bericht naar onze Whatsapp via: 0651190938

5 juni 2023, 14.42 uur

Liveblog gesloten

Lees hier terug hoe de storing verliep.

5 juni 2023, 14.42 uur

Concertgangers brachten de nacht door in de Ziggo Dome: "Dit was goed en snel geregeld"

De concertgangers die gisteren niet meer naar huis konden werden in de Ziggo Dome opgevangen en mochten daar ook uiteindelijk overnachten. "Ik denk dat er tijdens de piek tussen de 500 en 600 mensen binnen waren", vertelt directeur van de Ziggo Dome Danny Damman. "Sommige bleven wachten tot zij konden worden opgehaald, andere bleven slapen. Uiteindelijk hebben zo'n 150 mensen de nacht bij ons doorgebracht."

De mensen die hebben geslapen in de concerthal waren erg te spreken over hoe het allemaal geregeld was. "De directeur moest de deur komen openmaken en vervolgens kregen we allemaal binnen een uur slaapzaken en warmhouddekens. Vergeleken met de ellende van de NS was dit echt goed en snel geregeld."

AT5

5 juni 2023, 11.31 uur

Taxicentrale Amsterdam ziet enorme toename boekingen

"We hebben gisteravond op piekmomenten wel twee tot drie keer zoveel boekingen gezien", zegt directeur Hedy Borreman van TCA, Taxi Centrale Amsterdam. "De pieken waren vooral toen de shows rond de Johan Cruijff Arena afgelopen waren."

Borreman denkt dat ongeveer een kwart van de hele vloot van de taxicentrale werd ingezet. "Normaal gesproken is zondagavond niet zo druk."

Het kan daarom zijn dat mensen wat langer moesten wachten op hun taxi. "Normaal gesproken is er met vijf minuten wel een taxi. Nu denk ik dat het zo'n tien tot vijftien minuten duurde. Ook zullen er momenten geweest zijn dat er even geen taxi beschikbaar was, omdat chauffeurs ook mensen meenemen van straat en standplaatsen. Dan moet iemand anders iets langer wachten."   

5 juni 2023, 08.49 uur

Treinverkeer rond de stad langzaam op gang, oorzaak storing nog onduidelijk

De treinstoring rond de stad is opgelost, dat laat een woordvoerder van ProRail weten aan AT5. Volgens de woordvoerder wordt er verwacht dat het treinverkeer vanaf 09.00 uur weer kan gaan rijden. Wat de oorzaak is van de storing bij de verkeersleidingspost in Amsterdam is voor ProRail nog steeds niet duidelijk, dat zijn ze nog aan het onderzoeken. 

Het treinverkeer kan weer op gang komen omdat het spoorbedrijf een uitwijklocatie heeft geopend in Utrecht, vanaf daar kan het treinverkeer worden geregeld. Wel laat ProRail weten dat reizigers eventueel rekening moeten houden met een terugkeer van de storing in de ochtend, zoals gisteravond ook al gebeurde

5 juni 2023, 08.30 uur

Drukte op de wegen rond de stad

Op de snelwegen rond en in de stad staan tijdens de ochtendspits een aantal files. Zo staan er op de ring op het moment vijf files. Veel daarvan hebben te maken met een ongeluk dat is gebeurd tussen Landsmeer en Zeeburg waardoor twee rijbanen dicht waren, die rijstroken zijn ondertussen weer open. De vertraging is nu ongeveer een half uur. Bij knooppunt Watergraafsmeer staat ook een file, dat komt door een defecte bus die stilstaat. 

Voor de rest zijn er files op de A8 richting Amsterdam, de A5 bij de aansluiting met de ring, op de A4 en op de A2 richting de stad.