Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdamse man (21) die drenkeling wilde redden verdrinkt zelf bij Vinkeveense Plassen

13 juni 2023, 10.45 uur · Aangepast 13 juni 2023, 19.26 uur · Door AT5

Een 21-jarige man uit Amsterdam is overleden nadat hij een drenkeling probeerde te redden bij de Vinkeveense Plassen, schrijft de politie vandaag in een persbericht. Een 25-jarige man uit Frankrijk is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. 

AT5

De politie kreeg maandag rond 21:00 uur een melding binnen dat twee mannen tijdens het zwemmen in de Vinkeveense Plassen in de problemen zijn geraakt. Volgens ooggetuigen wilde de man uit Amsterdam het andere slachtoffer te hulp schieten, waarna hij zelf in de problemen kwam en verdronk. 

De twee jongens hoorden beide bij een groep vrienden die afzonderlijk van elkaar naar de plassen waren gekomen en later met elkaar op trokken. Toen de jongens na een potje voetbal gingen zwemmen, kwamen ze in de problemen. 

Omstanders, waaronder twee verpleegkundigen, hebben nog geprobeerd de jongen te redden, maar dat bleek uiteindelijk tevergeefs. Duikteams van de brandweer hebben de jongen uiteindelijk uit het water gehaald. De politie heeft het onderzoek afgerond en gaat uit van een noodlottig ongeval.

Maarten Divendal, burgemeester van de Ronde Venen, heeft inmiddels op het drama gereageerd: "Onze oprechte condoleances gaan uit naar de families en vrienden van de betrokken jongens, en zullen wij er alles aan doen om de getroffenen te steunen en te helpen tijdens deze moeilijke tijd."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938