Start van hoofdcontent

Stad

nl

Meningen verdeeld over parkje Weesperstraat: van 'fantastisch' tot 'begraafplaats'

15 juni 2023, 07.00 uur · Door Mirjam Eeken

Tussen twee rijstroken van de Weesperstraat ligt sinds dinsdag een miniparkje. De komende zes weken, zolang de proef met de inmiddels wel bekende knip duurt, kunnen mensen hier komen genieten van de zon. Op de eerste dag kwamen we vooral buurtbewoners tegen.

AT5

"Ik vind het helemaal geweldig hier, het mag van mij zo blijven", aldus een buurtbewoner. Met haar buurvrouw zit ze aan een van de zojuist geplaatste picknickbanken. "Ze hebben er echt hun best op gedaan met al dat groen, en het is lekker koel hier."

Behalve de schaduw valt ook op: het gebrek aan verkeer. Een buurtbewoner die al dertig jaar in de de straat woont zegt: "Het is zo rustig, daar moet ik wel aan wennen. Dan denk ik: gaat alles wel goed, het is zo stil."

Haar buurvrouw vult aan: "Het is zo lekker dat het verkeer weg is. Ik hoop dat het zo blijft. Toen ik hier dertig jaar geleden kwam wonen werd ons een tweebaansweg met dubbele rijen bomen beloofd, en nu wordt er eindelijk eens overwogen om dat te realiseren."

Minipark Weesperstraat

Picknicken en evenementen

De gemeente wil in het parkje de komende weken evenementen voor de buurt gaan realiseren. Projectleider Matthew Eelman: "Dit parkje is vooral aangelegd om te laten zien wat je kan met de ruimte als hij vrijkomt en niet door de auto wordt gedomineerd."

Als het aan de bewoners ligt zijn ze hier de komende weken vaker te vinden met een snack en een flesje wijn, al is niet iedereen erover te spreken: "Het parkje is op zich leuk, het lijkt alleen wel op een begraafplaats, we hoeven alleen nog onze kisten hier neer te zetten." Haar buurvrouw is het daar totaal niet mee eens. "Ik vind het echt fantastisch."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938