Start van hoofdcontent

Politiek

nl

GVB is filerijden in Kattenburgerstraat zat: bus 43 blijft weg

21 juni 2023, 20.44 uur · Aangepast 21 juni 2023, 21.11 uur · Door AT5

Bewoners van Kattenburg kunnen vanaf aanstaande vrijdag niet meer met bus 43. Het GVB laat de bus omrijden omdat er sinds de knip op de Weesperstraat, en de drie knips in de omgeving, te vaak files staan. 

Op de eigen site staat dat de route is aangepast 'wegens (verwachte) verkeersdrukte door de knip in de Weesperstraat'. De haltes die vervallen zijn de Prins Hendrikkade, het Kadijksplein, de Kattenburgerstraat en de Piet Heinkade.

Het GVB zegt dat reizigers die bij de haltes Prins Hendrikkade en Kadijksplein staan wel bus 22 kunnen nemen. Die bus is op onderstaande foto's te zien, op het moment dat de slagbomen van de knip op de Kattenburgergracht open gaan. 

Bart Vink, stadsdeelvoorzitter van Zuid, twitterde eerder vandaag dat de ritten die hij in deze bus aflegt tegenwoordig 45 of 50 minuten duren. "De bus staat bijna alleen stil in files van auto’s… ga deze bus vanaf nu mijden, want dit is geen doen… "

Op 12 juni gingen de knips op de Weesperstraat, Anne Frankstraat, Hoogte Kadijk en de Kattenburgergracht voor het eerst in. Alleen voor ambulances, politiewagens, brandweerwagens met zwaailicht en sirene en het openbaar vervoer gaan de slagbomen open. Sindsdien staat er bijna elk moment van de dag file op de Kattenburgerstraat. 

Morgenmiddag vindt er in de straat een protest plaats tegen de knips. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938