Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdamse Solange Dekker wint internationale missverkiezing voor transvrouwen

25 juni 2023, 20.00 uur · Aangepast 26 juni 2023, 09.51 uur · Door AT5

Tijdens de jaarlijkse missverkiezing voor transvrouwen in Thailand is de Amsterdamse Solange er met de eerste prijs vandoor gegaan. Drie jaar geleden won de 27-jarige Amsterdamse al de Nederlandse versie van de missverkiezing. Naast 'Miss Intercontinental of Noord-Holland' mag Dekker zich nu 'Miss International Queen 2023' noemen.

De schoonheidswedstrijd die sinds 2004 bijna jaarlijks wordt gehouden is erop gericht om de acceptatie van trans vrouwen wereldwijd te vergroten. Dekker is de eerste Nederlandse én Europese winnares die er met de eretitel vandoor gaat. Ze versloeg 22 tegenstanders, waaronder de twee runner-ups Qatrisha Zairyah uit Singapore en Melony Munro uit de Verenigde Staten. 

In haar overwinningsspeech benadrukte Dekker het belang van geloven in jezelf: "De boodschap die ik de wereld wil laten zien, is dat je nooit moet stoppen met in jezelf te geloven. Je moet altijd, altijd, altijd volledig in jezelf geloven om alles te bereiken wat je wilt, want je bent de held van je eigen verhaal."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938