Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gemeente verdubbelt subsidie voor vrijwilligersvervoer

26 juni 2023, 13.18 uur · Aangepast 26 juni 2023, 16.38 uur · Door AT5

De gemeente heeft besloten om de subsidieregeling voor vrijwilligersvervoer uit te breiden. De regeling wordt versimpeld en de subsidie kan in een keer voor drie jaar worden aangevraagd. Door de uitbreiding van de regeling hoopt de gemeente dat bestaande initiatieven groeien en dat nieuwe initiatieven van start kunnen gaan. 

Vrijwilligersvervoer ondersteunt voornamelijk oudere Amsterdammers als ze boodschappen willen doen, medicijnen willen ophalen of als ze gewoon eruit willen. 

''Ouderen blijven steeds langer thuis blijven wonen en daarom is het belangrijk om vereenzaming tegen te gaan. Het laagdrempelige vrijwilligersvervoer helpt daarbij,'' schrijft de gemeente. Jaarlijks worden er meer dan 21.000 ritten gemaakt met het vrijwilligersvervoer. 

Op het moment is er 612.500 euro subsidie beschikbaar en als de gemeenteraad instemt met het voorstel komt daar nog eens 575.000 euro bij. Volgens de gemeente is dat voldoende om de groei van het vrijwilligersvervoer de komende vier jaar te ondersteunen. 

Quote

"Sommige gebruikers van vrijwilligersvervoer gaven tijdens de coronapandemie aan al jaren niet meer op stap te zijn geweest."

Wethouders Melanie van der Horst en Alexander Scholtes

Wethouders Melanie van der Horst (Verkeer en Vervoer) en Alexander Scholtes (Zorg): “Sommige gebruikers van vrijwilligersvervoer gaven tijdens de coronapandemie aan al jaren niet meer op stap te zijn geweest. daaruit blijkt maar weer hoe onmisbaar dit voor mensen is.''

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938