Start van hoofdcontent

Stad

nl

Volgens Rotterdammers ligt Rotterdam CS echt in Rotterdam: "Niks Amsterdams aan"

28 juni 2023, 19.02 uur · Aangepast 28 juni 2023, 19.46 uur · Door Jesler Bos

Rotterdam Centraal is het grootste station van Amsterdam en het vier meter hoge beeld dat er sinds drie weken staat is dé attractie van de Nederlandse Hoofdstad. Dat schrijft de Amerikaanse site Yahoo News. AT5 toog daarom naar 010 om te vragen wat Rotterdammers daarvan vinden. Want wie wil er nu niet bij Amsterdam horen ;-)

AT5

"Kwestie van onkunde zou ik zeggen" en "ik denk dat het een stagiair geweest is", zijn enkele reacties op de fout van Yahoo. Een andere Rotterdammer geeft haar eigen draai aan het verhaal: "Ze denken dat Rotterdam eigenlijk de belangrijkste stad is van Nederland", vertelt ze.

Doe maar normaal

Het bronzen standbeeld Moments Contained staat sinds drie weken op het stationsplein voor Rotterdam Centraal. Het staat symbool voor de gewone burger. "Deze uitstraling, dit beeld hoort echt bij Rotterdam. Down to earth, doe maar normaal, twee benen op de grond en niet op de sokkel", vertelt een voorbijganger. 

Of het beeld dan ook symbool mag staan voor de gewone Amsterdammer? "Nee hij staat in Rotterdam dus hij is gewoon lekker Rotterdams."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938