Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ouderenvervoerder RMC krijgt ontheffing voor de slagbomen bij de Weesperknip

3 juli 2023, 16.33 uur · Aangepast 3 juli 2023, 17.02 uur · Door AT5

Voertuigen van het RMC, dat verantwoordelijk is voor het aanvullend openbaar vervoer (AOV), krijgen ontheffing voor de slagbomen bij de Weesperknip. Dat heeft de gemeente vandaag besloten. Ook vervoerder Munckhof, dat het leerlingenvervoer verzorgt voor kinderen die niet zelfstandig naar school kunnen, krijgt een ontheffing voor de slagboom.

AT5

Aan het begin van de proef met de Weesperknip liet verantwoordelijk wethouder Melanie van der Horst weten geen uitzonderingen te willen maken voor het aanvullend openbaar vervoer, maar daar komt ze vandaag op terug. Chauffeurs van RMC-auto's mogen vanaf vandaag door de slagbomen rijden. "We hebben er lang op moeten wachten", aldus de Amsterdamse vestigingsdirecteur van het RMC Ron van de Peppel.  

Eerder vandaag ging er nog een filmpje rond waarin te zien is hoe een cliënt door een chauffeur van het RMC te voet naar huis wordt begeleid. "Dit filmpje spreekt echt boekdelen", liet de Amsterdamse vestigingsdirecteur vanochtend weten. "Dit soort incidenten kwamen dagelijks voor. We hebben veel respect voor onze chauffeurs die dit de afgelopen weken op een goede manier hebben opgelost.

AT5

Een woordvoerder van wethouder Van der Horst laat weten dat er al langer werd gekeken naar maatwerk voor het aanvullend openbaar vervoer en dat vandaag besloten is dat alle auto's met een RMC-logo door de slagboom mogen rijden. Volgens de woordvoerder is dit besluit niet genomen naar aanleiding van het filmpje.

Reactie wethouder Melanie Van der Horst (Verkeer): 

"We hebben de afgelopen weken contact gehad met vervoerders RMC en Munckhof om de problemen met aanvullend openbaar vervoer en leerlingenvervoer op te lossen. We hebben de vervoerders de mogelijkheid gegeven om kentekens door te geven zodat we die een ontheffing konden geven om door de slagbomen te kunnen rijden. Munckhof heeft van deze gelegenheid gebruik gemaakt, maar RMC is het niet gelukt deze gegevens aan te leveren op een manier die voor hen werkbaar was, zo bleek dit weekend. Daarom heb ik besloten om alle auto's met RMClogo door de slagbomen te laten rijden."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938