Start van hoofdcontent

Stad

nl

Broer en zus duiken water in om losgeraakt bootje te redden: "Het ging net goed"

5 juli 2023, 16.50 uur · Aangepast 5 juli 2023, 20.10 uur · Door AT5

Toen Rosalie van der Maas vanaf de Borneokade zag hoe een losgeraakt bootje richting het Amsterdam-Rijnkanaal dobberde, besloot ze het water in te springen. Samen met haar broer lukte het haar het schuitje veilig aan wal te krijgen.

AT5

Vanaf haar balkon aan de Borneokade zagen Rosalie, haar vrouw en haar broer, dat het bootje was losgeraakt. "Dit gaat zichzelf niet oplossen, dachten we toen." Rosalie wijst naar het Amsterdam-Rijnkanaal waar de harde wind het bootje naartoe duwde. "We dachten: het zou vervelend zijn als hij daar ligt te dobberen."

Waarna Rosalie en haar broer besloten om het bootje te redden. "De hulpdiensten hadden hun handen ook vol, dus voor ons was de keuze logisch."

Doorzwemmen

Kort nadat Rosalie het water in was gesprongen, had ze het bootje al te pakken. Samen met haar broer sleepte ze het vaartuig vervolgens naar de kant. Dat laatste was nog niet zo makkelijk, vertelt ze achteraf.

De twee moesten aardig doorzwemmen om de kade te kunnen bereiken. "Als je niet hard genoeg deze kant op zwemt, dan drijf je af. Het ging net goed, we hebben net het puntje van de steiger bereikt."

Wie de eigenaar van het bootje is, is trouwens nog onduidelijk, maar vermoedelijk zal diegene blij zijn met de reddingsactie: "Dat hoop ik."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938