Start van hoofdcontent

Stad

nl

Onduidelijk wanneer trams weer kunnen rijden, tot diep in de nacht reparaties

5 juli 2023, 18.59 uur · Aangepast 5 juli 2023, 21.54 uur · Door AT5

Nu de storm Poly is gaan liggen, richt het openbaar vervoer in de stad zich langzaam op. Tenminste, wat de metro's en bussen betreft, want in het tramverkeer komt voorlopig nog geen beweging. Ook morgen zullen er voor een groot deel van de dag waarschijnlijk geen trams rijden, aldus het GVB.

Een stilstaande tram op de Overtoom - AT5

Door beschadigde bovenleidingen staan de trams in de stad al sinds het begin van de middag stil. Op de Overtoom ging vanochtend zo'n 300 meter aan bovenleiding kapot. Ook op de Sarphatistraat en het Leidseplein raakte de bovenleiding beschadigd. De reparaties daarvoor zijn aan het begin van de avond begonnen.

Doordat de trams door de kapotte bovenleiding zelf niet kunnen rijden, worden ze met sleepwagens teruggebracht naar de remise. Op dit moment staan er nog zo'n 65 trams in de stad. Een woordvoerder van het GVB laat weten dat het nachtwerk wordt voordat ze allemaal onderdak hebben.

Pendelbus naar IJburg

Bij de bussen zijn de gevolgen minder groot, op 10 lijnen is het vervoer hier weer opgestart. Ze hebben hier wel bijna allemaal te maken met vertragingen. Om tramlijn 26, die van CS naar IJburg rijdt, tijdelijk te kunnen vervangen, heeft het GVB een pendelbus ingeschakeld.

Wanneer het tramverkeer weer gaat rijden, is nu nog onzeker. "Ga daarom morgen goed voorbereid op pad", waarschuwt het GVB alvast.

Op de metrolijnen, die er vandaag ook even uitlagen, wordt inmiddels weer volop gereden. De veerboten op het IJ zijn vandaag, ondanks het stormachtige weer, niet eens gestopt met varen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938