Start van hoofdcontent

Stad

nl

VanMoof-rijders proberen massaal hun fiets te verkopen op Marktplaats

13 juli 2023, 22.00 uur · Aangepast 14 juli 2023, 08.08 uur · Door AT5

Tientallen VanMoof-rijders proberen hun fiets te verkopen op Marktplaats nu het Amsterdamse bedrijf op het randje van de afgrond staat. Als het bedrijf failliet gaat is het namelijk nog maar de vraag of de fietsen gemaakt kunnen worden. 

Foto: AT5

Het komt dus niet als een verrassing dat vandaag en gisteren ruim honderd advertenties erbij zijn gekomen. Het fietsenmerk maakt zijn eigen onderdelen die niet makkelijk ergens anders te krijgen zijn. "Die eigen onderdelen maken het merk exclusief," zegt Joyce Donat van de Consumentenbond. "Dat willen consumenten ook, daar kiezen ze voor." Mensen die zo'n fiets hebben staan daardoor met lege handen als er een faillissement komt.  

En dat is een groot probleem omdat de tweewielers verre van betrouwbaar zijn. "Ik heb twee VanMoofs, omdat er één vaak kapot is," zei een klant tegen AT5. Gisteren sloot ook een winkel van het bedrijf aan de Mauritskade, waarschijnlijk vanwege boze klanten. Mensen blijven vervolgens achter achter met veel vragen én kapotte fietsen, die ze nu op Marktplaats zetten.

Een kleine greep uit de advertenties - Foto: AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938