Start van hoofdcontent

Stad

nl

VanMoof reageert: "We werken er hard aan om onze diensten voort te zetten"

12 juli 2023, 20.27 uur · Aangepast 13 juli 2023, 12.27 uur
Door AT5 · Foto: Foto: AT5 / Luuk Koenen

Fietsenfabrikant VanMoof bevestigt dat er uitstel van betaling is aangevraagd bij de rechtbank. Er wordt gekeken hoe het bedrijf verder kan gaan.

Dat laat VanMoof vanavond weten in een verklaring. "Samen met het management van VanMoof beoordelen de beheerders momenteel de situatie om een ​​oplossing te vinden zodat VanMoof haar activiteiten kan voortzetten."

De fietsenfabrikant bevestigt ook dat de winkels gesloten zijn. Die beslissing is genomen vanwege 'de veiligheid van onze collega's in de winkels'. "We werken er hard aan om onze diensten voort te zetten en zullen zo snel mogelijk afzonderlijk contact opnemen met alle klanten met betrekking tot lopende leveringen of reparaties."

Het Amsterdamse bedrijf zegt klanten op de hoogte te houden als er meer nieuws is en vraagt hen om op hun berichten te blijven wachten.

Volledige verklaring VanMoof

"Op woensdag 12 juli heeft de rechtbank Amsterdam VanMoof Global Holding B.V. (voorlopige) surseance van betaling verleend en twee bewindvoerders aangesteld. Ook VanMoof B.V. en VanMoof Global Support B.V. hebben surseance van betaling aangevraagd. Ook heeft de rechtbank een afkoelingsperiode van twee maanden bevolen. Samen met het management van VanMoof beoordelen de beheerders momenteel de situatie om een ​​oplossing te vinden zodat VanMoof haar activiteiten kan voortzetten. Vanwege de recente ontwikkelingen hebben wij besloten om de brand stores tijdelijk te sluiten voor de veiligheid van onze collega's in de winkels. We werken er hard aan om onze diensten voort te zetten en zullen zo snel mogelijk afzonderlijk contact opnemen met alle klanten met betrekking tot lopende leveringen of reparaties. We houden u op de hoogte zodra we meer nieuws te melden hebben en we verzoeken u deze verdere updates af te wachten."

Gisteren bleek dat de fietsenfabrikant al twee weken geen nieuwe fietsen meer verkocht. Vandaag kwamen ontevreden en bezorgde klanten naar de winkels, die vanmiddag dus gesloten werden.

De fietsen van VanMoof zijn de laatste jaren steeds meer te zien in het Amsterdamse verkeer, maar veel klanten beklagen zich over kapotte onderdelen en het feit dat het soms lang duurt voordat de fietsen gemaakt kunnen worden.

De boze klanten eerder vandaag:

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938