Start van hoofdcontent

Stad

nl

Linda mag sociale huurwoning toch ruilen met stel uit Egmond: "Het is feest"

26 juli 2023, 15.40 uur · Aangepast 26 juli 2023, 19.16 uur · Door AT5

De gepensioneerde Linda Hooft mag haar sociale huurwoning aan de Weesperstraat toch ruilen met die van een stel uit Egmond. Ze woont al sinds 2005 aan de drukke straat, maar wil vanwege gezondheidsklachten graag de stad uit. Maar toen ze haar woning wilde ruilen, kreeg ze een brief van woonstichting Lieven de Key; als ze uit haar woning zou gaan, zou die verhuurd worden in de vrije sector. 

AT5

Hooft sleepte met advocaat Jennifer Alspeer de stichting voor de rechter en die besliste gisteren in haar voordeel. De kantonrechter oordeelde dat haar gezondheidsklachten, zoals ademhalingsproblemen en slaapproblemen, grotendeels komen door de plek waar ze woont. 

Lieven de Key stelde dat de Weesperstraat ook al druk was toen Hooft daar kwam wonen. Maar volgens de rechter ervaart Hooft daar meer last van nu ze bijna twintig jaar ouder is en gepensioneerd. 

Het belang van Linda om de stad uit te gaan, weegt volgens de rechter dus zwaarder dan het belang van de stichting om de woning na haar vertrek te verhuren in de vrije sector. En dus mag ze haar woning ruilen met het stel uit Egmond. 

Quote

"Ik heb de verhuisdozen inmiddels besteld"

Linda Hooft

Hooft reageert uitgelaten op het nieuws: "Het is echt feest voor mij nu. Ik heb gewonnen. Een kleine huurder tegen een grote organisatie. Dat voelt heel goed", zegt ze. "Al met al heeft het lang geduurd, en je bent er constant mee bezig. Je moet zo lang wachten. Ik ben dus enorm opgelucht. Iedereen is zo blij. De buren leefden ook enorm mee. Ik heb de verhuisdozen inmiddels besteld".

AT5 maakt in maart dit jaar onderstaande reportage over Linda. 

AT5

Volgens Linda zal de woonstichting binnenkort contact met haar opnemen. Wanneer ze haar woning precies kan ruilen met die van het stel uit Egmond, is nog niet niet bekend. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938