Start van hoofdcontent

Stad

nl

Buurt neemt schade op na ongeluk met Rolls-Royce van Ziyech: "Zonde van de fietsen"

31 juli 2023, 17.01 uur · Aangepast 31 juli 2023, 17.20 uur · Door Flip Linssen

De Rolls-Royce die gisteravond betrokken was bij een ongeluk met een andere auto richtte veel schade aan. Het was vanochtend fietsen zoeken die nog werkten, want de wagen parkeerde op een flinke rij fietsen. "Het lijkt me lastig voor de verzekering als je aankomt met: er is een Rolls-Royce over m'n fiets heen gereden."

De bewoners rondom het kruispunt hoorden het gebeuren gisteravond: "We liepen allemaal naar buiten om te kijken of mensen gewond waren. Maar gelukkig niet." De Rolls-Royce en de Volkswagen Polo reden tegen elkaar aan. Saillant detail: de peperdure wagen van bijna een half miljoen is van oud-Ajacied Hakim Ziyech. Hij zou zijn auto hebben uitgeleend. 

"Ik vind het echt zielig voor allebei de bestuurders", laat een buurvrouw weten. Een andere straatbewoner vult aan: "Als je weet van wie de wagen is, dan verlicht dat de pijn wel een beetje. Ik hoorde zelfs dat hij er nog een heeft staan."

Fiets maken of verkopen?

"Mijn buurman heeft wel mazzel gehad, want als dat fietsenrek er niet was dan zou hij tegen zijn auto zijn geknald", zegt een van de bewoners. Veel fietsen zijn namelijk kapot nadat de wagen erop terecht kwam.

Een man staat analytisch naar een van zijn fietsen te kijken. "Ja, hier kun je weinig meer mee. Nu is het de vraag: ga ik hem verkopen voor een tientje of repareer ik hem?" De bewoner aan de andere kant van de straat neemt het zekere voor het onzekere: "Ik heb de mijne maar even naar de andere hoek van de straat verplaatst voor als dit nog een keer gebeurt."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938