Start van hoofdcontent

Stad

nl

Geschokte reacties na dodelijke steekpartij: "Buurman stond met mes op het balkon"

1 augustus 2023, 11.50 uur · Aangepast 1 augustus 2023, 17.14 uur
Door AT5 · Foto: Inter Visual Studio

Een drama vanmorgen in de Robert Scottstraat in Bos en Lommer, waar bij een steekpartij in een woning een man overleed. Een ander slachtoffer, een 29-jarige man, ligt nog zwaargewond in een ziekenhuis. De identiteit van het overleden slachtoffer is nog niet bekend. 

Kort na het incident hield de politie een 36-jarige Amsterdammer aan. De buurt is afgezet met linten en de politie doet groot onderzoek.

De steekpartij vond plaats rond 8.45 uur in een woning in de straat. Hulpdiensten rukten massaal uit. Voor één van de slachtoffers bleek reanimatie niet meer te baten. Het andere slachtoffer kon ondanks zijn verwondingen naar buiten rennen. Daar is hij door omstanders opgevangen en met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens buurtbewoners zou de man via het balkon de woning uit zijn gevlucht. "De buurman die boven ze woont, bleef daarna met het mes op het balkon staan", vertelt een vrouw. "Hij wilde er met een been overheen om er achteraan te gaan. Mijn dochters zeggen dat ik 'hé!' heb geroepen. Toen heeft hij zich bedacht."

AT5

Ook een buurman van de aangehouden verdachte zag de man op het balkon staan, met een bebloed shirt aan en een mes in zijn hand. "Dat was best wel schrikken. Maar er werd wel heel adequaat gereageerd op straat. Een gewond slachtoffer kreeg meteen hulp van buurtbewoners. De verdachte is uit de woning 'gepraat 'en buiten door de politie overmeesterd. Hij riep vooral om AT5 en dat de politie zijn dossier erbij moest pakken."

Ook een andere getuige liet even na het incident ook aan AT5 weten dat de dader helemaal onder het bloed met een mes op een balkon stond. "De agenten kwamen net aanrennen en zetten de straat af."

'Niet helemaal lekker'

Een buurtbewoonster die we ter plaatse spreken zegt dat ze de verdachte eerder weleens op straat tegenkwam. "Ik vermeed dan altijd oogcontact omdat ik het idee had dat hij niet helemaal lekker zat. Dat was gewoon een gevoel wat ik bij hem had. Dat komt omdat hij weleens hardop in zichzelf aan het praten of aan het lachen was."

Over de slachtoffers vertelt ze: "Het waren studenten, of ze dat nog steeds zijn weet ik niet. Maar ze groetten iedereen altijd vriendelijk." 

De politie onderzoekt op dit moment de aanleiding van het incident. Ook wordt er gekeken naar de vraag of de betrokken personen mogelijk een voorgeschiedenis met elkaar hadden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938