Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ondernemers Herenstraat pakken draad weer op na explosie

10 augustus 2023, 14.43 uur · Aangepast 11 augustus 2023, 10.03 uur · Door Michiel Klaassen

Een week nadat een explosief meerdere ruiten uit de sponningen blies, helpen ondernemers elkaar om de sfeer in de winkelstraat terug te brengen. Een kunstenaar uit de buurt helpt - gratis - een handje mee.

AT5

Hoe lang het nog gaat duren voordat er weer glas in de etalage zit van Juwelier Gort, durft goudsmit Mandy van Dijk niet te zeggen. Komt door de bouwvak, legt ze uit. "Het is zoals het is. Maar we houden de moed erin, hoor."

Daarbij voelen Van Dijk en de andere medewerkers van Juwelier Gort de steun van andere ondernemers in de Herenstraat. "Dat is hartverwarmend om te merken. De impact is voor iedereen natuurlijk groot. We steunen en helpen elkaar waar we kunnen." 

En niet alleen de ondernemers helpen met het terugbrengen van de sfeer. Kunstenaar Ravian Derriere heeft de planken voor de gesneuvelde ruit van de wijnzaak aan de overkant voorzien van kunst en reclame. "Ravian Derriere is niet zijn echte naam, nee", lacht wijnhandelaar Tim Weijnschenk. "Hij woont hier in de buurt en bood, superlief, aan om het hout te versieren. Dat heeft hij helemaal voor niets gedaan."

Sowieso heeft de 32-jarige ondernemer, die een half jaar geleden in de Herenstraat zijn zaak opende, veel steun gehad aan de buurt na de explosie. "Ondernemers en buurtbewoners kwamen allemaal even de winkel inlopen. En nu ook weer, maar dan om te zeggen hoe tof ze het vinden."

Bij Juwelier Gort aan de overkant denken ze aan een soortgelijke oplossing. "We zijn er al mee bezig en zijn al in gesprek met een kunstenaar. Als die niet kan, is meneer Derriere ook een optie", zegt Van Dijk. Ze weet al wat ze op de planken wil zien: "In elk geval 'Gort' en dat we open zijn. En de link van onze webshop." En, als het even kan, flink wat juwelen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938