Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Advocaat Steijn stelt ultimatum: Van Hooijdonk moet morgen aangeven of hij rectificeert

15 augustus 2023, 18.13 uur · Aangepast 15 augustus 2023, 22.28 uur · Door AT5

Als Pierre van Hooijdonk morgen niet duidelijk heeft gemaakt of hij zijn uitspraken over Maurice Steijn zal rectificeren, dan overweegt de Ajax-trainer vanwege smaad en laster aangifte te doen. Dat laat zijn advocaat Jan Kabalt weten. 

AT5

Van Hooijdonk, sinds 2022 lid van de RvC bij NAC Breda, beschuldigde Steijn zondag in het praatprogramma Studio Voetbal van betrokkenheid bij 'duistere dealtjes' toen hij coach was bij die club. 

Gisteren werd duidelijk dat Steijn eist dat Van Hooijdonk zijn claims rectificeert. Vandaag laat zijn advocaat dus weten dat ze Van Hooijdonk tot morgen de tijd geven om te vertellen waar hij die rectificatie dat doet. Het liefst heeft de coach dat dat bij Studio Voetbal gebeurt, laat zijn advocaat weten.

Mocht hij in dat programma geen platform krijgen, dan wil Steijn dat Van Hooijdonk zijn uitspraken op de website van de NOS terugneemt. Dat zou hij dan uiterlijk vrijdag moeten doen, aldus Kabalt. Wanneer Van Hooijdonk niet van plan blijkt om zijn woorden terug te nemen, zal Steijn dus aangifte doen.

Steijn was tussen 2020 en 2021 elf maanden trainer bij De Parel van het Zuiden. In die periode had Van Hooijdonk geen functie bij NAC. Wel was zoon Sydney van Hooijdonk, toen spits van NAC, ontevreden over Steijn omdat hij in zijn ogen te weinig speeltijd kreeg.

'Zesje'

Van Hooijdonk bleef zich in de jaren die volgden als analist kritisch uiten over de trainerskwaliteiten van Steijn. In februari noemde hij Steijn, toen trainer van het goed presterende Sparta Rotterdam, aan tafel van Studio Voetbal 'een zesje'. "Je kan in de voetballerij ook succes hebben als je als trainer gewoon goede spelers hebt", aldus de oud-international In Studio Voetbal.

"Pierre is super rancuneus", reageerde Maurice Steijn een maand later bij Veronica Offside. "Omdat ik zijn zoontje niet altijd opstelde, wat zowel voor als na mij ook niet altijd gebeurde. Hij voelt zich geroepen om te pas en te onpas mij, maar ook Sparta, naar beneden te halen. Op een gegeven moment wordt het een beetje lachwekkend en zielig als je hem zo bezig ziet bij de NOS. Pierre heeft altijd dubbele agenda's en kan nooit onafhankelijk iets zeggen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938