Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax casht opnieuw: Mohammed Kudus voor 43 miljoen euro naar West Ham United

27 augustus 2023, 20.30 uur · Aangepast 28 augustus 2023, 06.39 uur · Door Milton Pus

Het is officieel: Mohammed Kudus verlaat Ajax voor West Ham United. De Ghanees levert de Amsterdammers minimaal 43 miljoen euro op. Dat bedrag kan door bonussen oplopen naar ruim 46 miljoen euro. 

Mohammed Kudus na zijn debuut tegen RKC Waalwijk - Jarno Grob/AT5

De Ghanees international kwam in de zomer van 2020 voor 9 miljoen euro naar Ajax van FC Nordsjælland. Kudus kwam tot 87 officiële wedstrijden voor de Amsterdammers en maakte 27 goals. Zijn laatste doelpunten (drie) maakten hij afgelopen donderdag tegen Ludogorets: 4-1 zege. 

In zijn periode bij Ajax kroonde hij zich twee keer tot kampioen in 2021 en 2022. Kudus pakte een KNVB-beker in 2021. Bij West Ham United komt hij oud-ploeggenoot Edson Álvarez tegen.  Die werd eerder deze zomer voor 38 miljoen euro verkocht. 

De club nam de afgelopen maanden ook afscheid van belangrijke spelers als Jurriën Timber en Dusan Tadic. Trainer Maurice Steijn vertelde na de zege op Ludogorets al dat Kudus waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor Ajax had gespeeld. De coach hoopt dat er komende week nog meerdere versterkingen naar Amsterdam komen.

Mogelijke vervanger

Ajax is afgelopen week in verband gebracht met Thiago Almada, de Argentijnse smaakmaker van Atlanta United wordt gezien als mogelijke vervanger. Het is zeer de vraag of zijn komst haalbaar is. De Georgiër Georges Mikautadze van FC Metz heeft ook de aandacht van directeur voetbalzaken Sven Mislintat getrokken.

De Amsterdammers betaalden de afgelopen maanden zo'n 80 miljoen euro voor de aanwinsten Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic, Diant Ramaj, Carlos Forbs, Jakov Medic, Chuba Akpom, Anton Gaaei, Josip Sutalo en Gastón Ávila.

De transfers van Timber, Álvarez, Kudus, Calvin Bassey en Mohamed Daramy leveren de club ruim 150 miljoen euro op.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938