Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Explosies bij autobrand gefilmd: "IJburg wordt steeds onveiliger"

2 september 2023, 21.42 uur · Aangepast 2 september 2023, 22.17 uur · Door AT5

Een auto op de Jan Vrijmanstraat op IJburg is in de nacht van vrijdag op zaterdag verwoest door brandstichting. De dochter van de eigenaren hoopt dat getuigen zich melden bij de politie. 

AT5

De brand vond rond 1.10 uur plaats. Op een video die gemaakt is door een bewakingscamera bij een voordeur, die ook op sociale media zijn verspreid, is een harde knal te horen. Na bijna vijf minuten ontploft er weer wat, vermoedelijk is dat (opnieuw) vuurwerk. Omdat de camera alleen aangaat bij bewegingen in de buurt zijn de daders niet te zien. 

Volgens de dochter zijn haar ouders er kapot van en is de auto hoogstwaarschijnlijk willekeurig uitgekozen. "Het wordt steeds onveiliger op IJburg", laat ze weten. Ze zegt dat er in de buurt een wegrijdende scooter is gezien, maar verder is er nog geen informatie over verdachten bekend. 

Hoewel de brandweer het vuur heeft geblust, is de auto totaal verwoest. In een aantal andere delen van IJburg heeft de gemeente cameratoezicht ingesteld, de dochter van de gedupeerden hoopt dat dat in deze straat ook gaat gebeuren.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938