Start van hoofdcontent

Stad

nl

Brand op terrein afvalverwerker in Westpoort onder controle

3 september 2023, 23.12 uur · Aangepast 4 september 2023, 09.05 uur · Door AT5

Op het terrein van afvalverwerker Renewi in het Westelijk Havengebied is zondagavond brand uitgebroken. Hierbij is veel rook rook vrijgekomen. Om 00.18 uur meldde de brandweer dat de brand onder controle was. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

De eerste melding van de brand kwam rond 22.10 uur binnen bij de brandweer. Die kwam vervolgens met veel wagens naar het gebouw van Renewi aan de Kajuitweg. Volgens een omstander is er veel rook te zien, die in de richting van Sloterdijk waait. 

De brandweer had daarom geadviseerd om ramen en deuren te sluiten als mensen daar last van hebben. Inmiddels is dat niet meer nodig, laat een woordvoerder weten.  Onduidelijk is nog wat de directe aanleiding voor de brand is geweest.

Het smeulende afval wordt met shovels buiten de loods gereden, waar het geblust kan worden. De hulpdiensten verwachten daar nog lang mee bezig te zijn. Op het moment blust Renewi het smeulende puin zelf. 

Het is zeker niet voor het eerst dat er brand uitbreekt bij het afvalverwerkingsbedrijf. Zo was er in 2019 tot in Utrecht rook te zien, ontstond er ook een flinke brand in 2021 en woedde er in 2022 ook urenlang een brand. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938