Start van hoofdcontent

Stad

nl

Omwonenden rechtop in bed door explosie op Steigereiland: "Je voelt het in je hele lichaam"

6 september 2023, 16.49 uur · Door AT5

Bewoners van Steigereiland maken zich zorgen over hun veiligheid na een explosie op de Galjootstraat. 

Buurtbewoners worden net voor 7.00 uur wakker door een harde klap. In de Galjootstraat is een explosief afgegaan: het slaat een gat in de voordeur en de straat is bezaaid met glasscherven. Politie, ambulance en een explosievenverkenner komen snel ter plaatse.

Een uur later staan omwonenden buiten, met de pyjama nog aan, om te kijken wat er aan de hand is. De meeste buren hebben niets gezien, maar de spanning van de explosie voelen ze wel: "De schrik zit er helemaal in. Je voelt het ook in je hele lichaam", zegt een buurvrouw. Een andere vrouw vertelt dat haar hond, Lucky, ook erg geschrokken is. 

Quote

"De schrik zit er helemaal in, je voelt het ook in je hele lichaam"

Bewoner Steigereiland

Steigereiland is volgens de bewoners een buurt met veel gezinnen met kinderen. Velen zijn dan ook geschrokken dat zo'n incident kan gebeuren in hun buurt. "Kinderen zijn niet meer veilig en de buurt is ook niet meer veilig voor de kinderen." Een ander deelt die mening: "Ik maak me heel erg zorgen over de veiligheid in de buurt." 

Er raakte niemand gewond. De Forensische Opsporing van de politie was de hele dag nog bezig met een sporenonderzoek. De politie vraagt getuigen om zich te melden en is ook op zoek naar camerabeelden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938