Start van hoofdcontent

Stad

nl

Derde explosie in paar dagen tijd bij zelfde woonblok in Venserpolder

14 september 2023, 16.35 uur · Aangepast 15 september 2023, 10.58 uur · Door AT5

In een portiek aan de Charlotte Brontestraat in Venserpolder in Zuidoost heeft vanmiddag opnieuw een explosie plaatsgevonden. Het is de derde keer in een week tijd dat er een incident plaatsvindt. 

De explosie vond rond 15.15 uur plaats. Meerdere brandweerwagens en een ambulance werden opgeroepen. Er raakte niemand gewond, maar de schade is groot. De uitslaande brand zorgde onder meer voor kapotte ruiten en een zwart geblakerde buitenmuur, zo is op foto's te zien. 

Het ging volgens buurtbewoners opnieuw om een brandbom. Ze zijn erg geschrokken, laten ze aan AT5 weten. Vannacht vond er ook al een explosie in hetzelfde portiek plaats en maandagmiddag ook. 

De politie over de drie explosies:

"Maandagmiddag
Maandag op klaarlichte dag gooit een verdachte rond 16.40 uur een steen door een ruit van een woning. Daarna volgt een fles, met mogelijk een brandbare vloeibare, maar deze haalt de woning niet. Uiteindelijk komt het explosief voor de woning tot ontbranding. Gelukkig vallen hierbij geen gewonden. Er ontstaat hierbij wel veel schade.

Dondernacht 
Woensdagnacht om 00:15 uur is het weer raak. Een raam van de centrale toegangshal wordt ingegooid waarna een fles met eveneens brandbare substantie ontploft in de hal. Er ontstaat wederom veel schade aan het pand, maar gelukkig raakt niemand gewond.

Donderdagmiddag 
Donderdagmiddag rond 15.15 uur is de derde explosie binnen vier dagen. Een brandbaar explosief wordt een woning binnen gegooid als op dat moment diverse mensen aanwezig zijn in de woning. Deze woning maakt deel uit van hetzelfde appartementencomplex als maandag en afgelopen nacht. Er ontstaat een hevige brand en de aanwezige bewoners moeten het complex verlaten. Enkele van hen zijn ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel. De schade is aanzienlijk. Na de explosie hebben getuigen twee mannen zien wegrennen. Eén van hen heeft een licht getinte huidskleur, is ongeveer 1,70 meter lang, lang naar achteren gekamd zwart haar en een lichtbruin trainingspak."

Beeld dat net na de explosie donderdagmiddag gemaakt is: 

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938