Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

OM eist 18 maanden jeugddetentie tegen ouders van gevonden baby in container Holendrecht

19 september 2023, 15.42 uur · Aangepast 22 september 2023, 11.01 uur
Door Niels van Steijn · Foto: Inter Visual Studio / Vivian Tusveld

Het Openbaar Ministerie eist 18 maanden jeugddetentie en voorwaardelijke jeugd-tbs tegen de ouders van het pasgeboren kindje dat ruim twee jaar geleden werd gevonden in een vuilcontainer in Holendrecht. De rechtszaak werd gisteren en vandaag achter gesloten deuren gehouden omdat de ouders destijds minderjarig waren. Het OM spreekt tegen AT5 van gruwelijke, onvoorstelbare feiten. 

In een vuilcontainer op het Meernhof in Holendrecht wordt in februari 2021 een pasgeboren meisje aangetroffen. Een buurtbewoonster hoort tijdens het weggooien van haar vuilnis een geluid uit de container komen: "Ik wist meteen dat het een baby'tje was ", liet de buurvrouw destijds aan AT5 weten.

AT5

Een paar dagen na de vondst van het kindje weet de politie een jongen en een meisje van 17 aan te houden voor het achterlaten van de baby. Zij zijn de ouders van het kind. Volgens de advocaat van de vader, Gerald Roethof, was het tweetal ervan overtuigd dat het meisje was overleden. Roethof vertelde eerder dat de twee jongeren in paniek raakten en niet wisten wat ze moesten doen. "Ze hebben met het kind op straat gelopen, kwamen op een gegeven moment langs die vuilcontainer en toen is het kind daar geplaatst, laten we dat woord maar gebruiken". 

Resten van baby in tuin

Naast het achterlaten van het meisje in de vuilcontainer, zouden de twee volgens justitie ook verantwoordelijk zijn voor de moord op een tweede kind. In het onderzoek naar de baby in de vuilcontainer stuitte de politie ook op gesprekken over een tweede baby. Na onderzoek zijn daar ook resten van gevonden in de achtertuin bij de woning van de moeder. 

Het Openbaar Ministerie eist vandaag 18 maanden jeugddetentie en voorwaardelijke jeugd-tbs. "Deze eis heeft voornamelijk te maken met de gruwelijke en onvoorstelbare feiten die daar hebben plaatsgevonden, maar ook met het feit dat de verdachten, naar onze mening, niet voldoende hebben meegewerkt aan het onderzoek. (..) Deze straf klinkt misschien niet veel, maar dat heeft toch echt te maken met maximum van twee jaar dat geëist kan worden in jeugdzaken", aldus persofficier Katelijne den Hartog.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938