Start van hoofdcontent

Stad

nl

A10 Zuid richting Schiphol dit weekend weer dicht, extra reistijd kan oplopen tot een uur

20 september 2023, 15.23 uur · Aangepast 20 september 2023, 15.35 uur
Door AT5 · Foto: AT5

Werkzaamheden bij station Zuid zorgen ervoor dat de A10 Zuid van komende vrijdag tot maandag  afgesloten is in de richting van Schiphol. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd. Zij worden omgeleid via de A9 of de A10 Noord. De afsluiting begint op vrijdagavond om 22.00 uur en eindigt op maandagochtend vroeg om 5.00 uur. 

Dit is het tweede geplande weekend dat de A10 Zuid dicht moet vanwege de werkzaamheden aan station Zuid. De bestaande Minervapassage wordt verbreed en verhoogd om meer ruimte te maken voor reizigers. Daarnaast komt er een compleet nieuwe passage, de Brittenpassage. Dit weekend worden de damwanden hiervoor geplaatst, daarvoor moeten er hijskranen op de A10 worden gezet.

De vernieuwingen zijn onderdeel van het project Zuidasdok, waarbij ook de A10 Zuid wordt verbreed en onder de grond gaat. 

Ook reizigers van het openbaar vervoer krijgen te maken met hinder: er rijden minder metro's vanwege een gesloten spoor. Ook wordt de stationsdoorgang af en toe afgesloten vanwege hijswerkzaamheden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938