Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Meer dan 20 aanhoudingen voor Ajax - Marseille, confrontatie bij station Bijlmer Arena

22 september 2023, 00.20 uur · Aangepast 22 september 2023, 09.07 uur · Door Maarten Westerduin

Voorafgaand aan de Europa League-wedstrijd tussen Ajax en Marseille zijn meer dan 20 supporters aangehouden. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie, die nog geen exact aantal kan noemen.

Wel is duidelijk dat er onder de Marseille-fans twaalf mensen zijn opgepakt. Dat gebeurde vanmiddag al, toen de meeste fans nog in het centrum waren.  In de helft van de gevallen deed de politie dat omdat fans steek- of stootwapen bij zich hadden.

Zes andere Fransen werden vanwege een APV-overtreding, zoals samenscholing, opgepakt. Daarnaast zijn er veel steekwapens op straat gevonden. Vermoedelijk omdat supporters doorkregen dat er gefouilleerd werd.

Bijlmer Arena

Alle andere aanhoudingen vonden aan het begin van de avond, in de buurt van de Arena plaats. Hier gaat het in alle gevallen om Ajax-supporters. Een paar uur voor de wedstrijd liep het bij station Bijlmer Arena uit de hand toen een groep fans de confrontatie met de ME aanging. De supporters werden bij het station tegengehouden omdat de politie wilde voorkomen dat ze verderop aanhangers van Marseille tegen zouden komen.

AT5

ME'ers grepen vervolgens in toen een aantal supporters probeerde uit te breken, aldus een woordvoerder van de politie. Bij de confrontatie die daarbij ontstond, werd er door een aantal supporters met voorwerpen, zoals terrasstoelen gegooid.

Ajax - Marseille is inmiddels afgelopen. Volgens de politiewoordvoerder verloopt de uitstroom bij de Arena vooralsnog rustig.

Onder meer vanwege de reputatie van de Marseille-supporters was er veel politie ingezet.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938