Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax legt zich neer bij KNVB-besluit: Klassieker wordt morgen uitgespeeld

26 september 2023, 09.21 uur · Aangepast 26 september 2023, 10.41 uur · Door Maarten Westerduin

Ajax gaat toch niet in beroep tegen het besluit van de KNVB om de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord woensdag uit te spelen. De wedstrijd tegen FC Volendam, die eigenlijk op die avond gepland stond, wordt verplaatst naar een nog te bepalen moment. De club blijft ontevreden over hoe het besluit van de bond tot stand is gekomen.

AT5

Het besluit van de KNVB werd gisteren bekend, en zorgde bij zowel Ajax als Volendam voor verontwaardiging. Beide clubs wilden de al geplande wedstrijd niet meer verplaatsen. Ajax overwoog zelfs juridische stappen te nemen.

Daar komt de club nu op terug. "Ajax acht, na advies te hebben ingewonnen en vervolgens overlegd te hebben met FC Volendam, de gang naar de rechter niet in te zetten in het belang van de eredivisie."

Risico in willekeur

Wel laat de club doorschemeren ontevreden te zijn over de gang van zaken. "De club gaat indringend met de KNVB en ECV (de organisatie achter de eredivisie, red.) in overleg."

"Bij de wijze van besluitvorming is geen rekening gehouden met gerechtvaardige belangen van clubs", aldus de club, die vindt dat de huidige regels de KNVB te veel beleidsvrijheid geeft. "Dat draagt het risico van willekeur en ongemotiveerde besluiten in zich."

Rellen

De wedstrijd tegen Feyenoord werd zondag in de 55e minuut bij een 0-3 tussenstand gestaakt toen er vanuit de harde kern voor de tweede keer vuurwerk op het veld gegooid werd. Na de wedstrijd braken er rellen uit bij het stadion. De ME gebruikte traangas in een poging de orde te herstellen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938