Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Omgeving Arena veiligheidsrisicogebied tijdens Ajax - AZ, politie houdt rekening met onrust

7 oktober 2023, 12.35 uur · Aangepast 7 oktober 2023, 14.48 uur · Door AT5

Het gebied rond de Arena is morgen voor, tijdens en na de wedstrijd van Ajax tegen AZ aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dat heeft burgemeester Femke Halsema in samenspraak met de politie en het Openbaar Ministerie besloten. De politie houdt er rekening mee dat supporters uit zijn op openbare ordeverstoringen.

Politiepaarden bij de Arena - AT5

Het gaat om het gebied rondom de Amsterdam Arena en de stations Strandvliet, Bijlmer Arena en Bullewijk. Ook de parkeerterreinen bij De Toekomst (P2, P-Bus en P-Plus) vallen onder het veiligheidsrisicogebied.

In het veiligheidsrisicogebied kan de politie vanaf 12:00 uur iedereen preventief fouilleren en controleren op het bezit van bijvoorbeeld vuurwerk of wapens.

Eerdere ongeregeldheden

De afgelopen weken is het meerdere keren onrustig geweest rond de Arena. Rond de Europa League-wedstrijd tegen Marseille waren er al ongeregeldheden.

Een paar dagen later, na de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord, braken er opnieuw rellen uit. Buiten het stadion gingen groepen hooligans de confrontatie aan met de ME. Ook vernielde een aantal supporters de hoofdingang, waarna ze opnieuw het stadion binnendrongen.

Het restant van die wedstrijd werd op woensdag 27 september zonder publiek uitgespeeld. Ook toen stelde de driehoek uit voorzorg een veiligheidsrisicogebied in.

De aftrap van Ajax-AZ is om 14.30 uur.

Gemeente Amsterdam

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938