Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bonnenregen op onlangs afgesloten Sloterweg: "Lekker voor gemeente, niet voor ons"

11 oktober 2023, 19.57 uur · Aangepast 11 oktober 2023, 22.28 uur
Door Sammie van den Broek · Foto: AT5

Hier volgt een lokaal weerbericht: over het algemeen is het droog in de stad, maar pas op, want op de Sloterweg regent het... boetes. Dat heeft te maken met de knip op de weg in Sloten. Sinds 1 september kunnen automobilisten die daar doorrijden een bekeuring verwachten. Veel bestuurders die we bij de knip aanspreken, zeggen de borden die aangeven dat je niet door mag rijden niet gezien te hebben.

AT5

Een automobilist die zojuist een boete heeft gepakt omdat hij zonder ontheffing langs de knip reed, is stomverbaasd. "Ah, ik vond het al zo stil op de weg. Ik zag het niet", vertelt hij zichtbaar teleurgesteld. Het bord waarop te zien is dat bestuurders zonder ontheffing op de bon worden geslingerd door middel van een kentekencamera, had de man niet gezien.

"Het is niet goed aangeven", vindt een man die bijna door was gereden. "De borden staan vrij hoog." Twee andere bestuurders reageren verbaasd wanneer ze horen dat ze zojuist een boete hebben gekregen van 110 euro voor het doorrijden. "Ik zie totaal geen borden." 

Dagelijks 259 boetes

In september zijn in totaal 7.792 boetes uitgedeeld aan automobilisten die zonder ontheffing langs de knip op de Sloterweg reden. Omgerekend gaat het om gemiddeld 259 boetes per dag. "Lekker voor de gemeente, maar niet voor de bestuurders", zegt een vrouw die wel een ontheffing heeft voor de knip.

"Ik vind het bord wel heel klein en vooral voor de mensen die hier niet zo vaak komen." De Verkeerswethouder Melanie van der Horst verwacht dat het aantal overtreders de komende tijd zal afnemen, nu er is gestart met het uitschrijven van boetes.  

Ook schrijft ze bereid te zijn om nogmaals naar de geplaatste borden kijken om te zien of er verduidelijkingen mogelijk zijn. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938