Start van hoofdcontent

Openbaar Vervoer

nl

Metro 51 rijdt nog steeds niet: mogelijk pas zaterdag weer

20 oktober 2023, 07.45 uur · Aangepast 20 oktober 2023, 08.19 uur · Door AT5

Metro 51, die normaal gesproken pendelt tussen het Centraal Station en de Isolatorweg, rijdt aan het begin van de dienstregeling op vrijdag nog niet. De spoedreparaties die worden uitgevoerd bij station Zuid zijn nog niet klaar en een woordvoerder van het GVB kan niet zeggen hoelang dat nog gaat duren. Op de website van het vervoersbedrijf staat de prognose nu op zaterdag. 

AT5

Gisteravond reed de metro sinds het begin van de avond ook al niet vanwege de noodreparatie bij Zuid. De spoedreparatie moet volgens de website van het GVB worden uitgevoerd vanwege de werkzaamheden die bij station Zuid plaatsvinden. 

Aanvankelijk werd er vanuit gegaan dat de metro aan het begin van de dienstregeling van vandaag weer kon rijden, maar de reparaties zijn nog niet afgerond. "De metro kan pas weer gaan rijden als alles veilig genoeg is, dat is nu nog niet het geval. De reparateurs zijn hard aan het werk om het zo snel mogelijk op te lossen", aldus een woordvoerder. Hoelang de reparaties nog gaan duren kan de woordvoerder nog niet zeggen. 

Richting Centraal

Metro 50, tussen Gein en Isolatorweg, rijdt wel de gehele route. De metrolijn komt ook langs station Zuid, maar stopt daar nu op het spoor 2 voor beide richtingen. Ook bij de halte Amstelveenseweg vertrekt de metro vanaf een ander spoor. 

Het GVB adviseert reizigers die van of naar Centraal moeten om de Noord/Zuidlijn (metro 52) te pakken. Een andere mogelijke route richting CS is om metro 50 te pakken tot de Van der Madeweg en dan over te stappen op metro 53 of 54. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938