Start van hoofdcontent

Stad

nl

Explosief gegooid in portiek van woning in Wallengebied

23 oktober 2023, 22.05 uur · Aangepast 24 oktober 2023, 06.10 uur · Door AT5

Bij een portiek van een woning aan de Oude Hoogstraat in het Wallengebied is vanavond een explosief naar binnen gegooid. Het portiek is door de knal flink beschadigd. Er vielen geen gewonden, al was dat volgens de politie 'een wonder'. 

Rond 19.45 uur werd het explosief door de brievenbus van het pand gegooid. Een woordvoerder van de politie spreekt over een 'levensgevaarlijke actie'. "Er zijn gelukkig geen gewonden, maar dat is wel een wonder. De straat ligt midden in het centrum en er liepen veel mensen rond op het tijdstip."

De Teamleider Explosievenverkenning Defensie (TEV) werd opgeroepen naar de straat om onderzoek te doen, daarvoor werd een groot gedeelte van de Oude Hoogstraat afgezet. Ook de Forensische Opsporing (FO) was ter plaatse voor het onderzoek. 

Getuigen

Van de verdachte is geen spoor te bekennen. De politie hoopt, vanwege de grote hoeveelheid mensen die op het tijdstip in de omgeving waren, dat getuigen die iets hebben gezien zich komen melden. Ook aan omwonenden met een videodeurbel of dashcam wordt gevraagd om de beelden te delen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938