Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Bouwvakker omver gelopen door vluchtende Bretly: "Zonder excuses, beetje raar"

25 oktober 2023, 12.17 uur · Aangepast 25 oktober 2023, 12.46 uur · Door Stefan Bunschoten

De voortvluchtige moordverdachte Bretly D. rende vanmorgen over de Prins Hendrikkade en vluchtte een hotel in. Dat vertelt een bouwvakker die door de man omver gelopen werd. Toen de politie kwam viel het kwartje en kon hij de agenten vertellen dat Bretly zich op een toilet in het hotel had verstopt.

De bouwvakker moest werkzaamheden uitvoeren in het hotel. "Ik belde aan en terwijl de deur openging kwam hij naar binnen. Die kwam van rechts aanrennen en liep mij overhoop. Ik dacht, nou ja, zonder je excuses aan te bieden. Dus ik vond het een beetje raar. Ik loop op een gegevenen moment naar buiten en zie politie aankomen. Toen zochten ze iemand. Ik zeg, ik denk dat jullie hem zoeken. Hij zit op het toilet."

Quote

"Ze trokken hun wapens en uiteindelijk gaf hij zich over"

bouwvakker

De agenten wachtten volgens hem daarna buiten. "Ze trokken hun wapens en uiteindelijk gaf hij zich over. Ik zag er op een gegeven moment allemaal auto's bijkomen. Ik denk nou, ik zeg al tegen die agent, volgens mij is het foute boel, hè. Hij zegt ja, het is die jongen die al een paar daagjes gezocht wordt."

Bretly zag er anders uit dan op de foto's die de politie van hem verspreidde. "Kaal, zwart jasje aan. Petje in zijn hand. Beetje gehaast, maar geen onaardige jongen om te zien", vertelt de bouwvakker. "Je zou niet denken dat het een idioot was. Ik denk dat hij wel een scheermesje over zijn hoofd heeft gehaald."

Een andere bouwvakker zag het van een afstand gebeuren. "Er kwam een motoragent, die deed een kogelwerend vest aan. Toen dachten we, nou, het zal wel gaan gebeuren. Daarna kwam een verkeersregelaar, die zei, luister even: hij is gepakt. Ik zeg, goed om te weten. Dan kunnen we veilig over straat lopen."

De bouwvakker die in het hotel moest zijn, moest op het politieonderzoek wachten. "Ze zijn met de hond bezig geweest. Als het goed is hebben ze gekeken of hij wat achtergelaten heeft."   

De 24-jarige D. wordt verdacht van een moord in Rotterdam en een steekpartij in Zutphen. De politie verspreidde zijn volledige naam en foto's. Ook viel een arrestatieteam twee woningen in Oost binnen, maar daar was hij niet meer. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938