Start van hoofdcontent

Stad

nl

Docent Huygens College op non-actief na uitlatingen over conflict Israël-Hamas

26 oktober 2023, 14.56 uur · Aangepast 26 oktober 2023, 16.26 uur · Door AT5

Een docent van het Huygens College in West is door de directie van de middelbare school op non-actief gesteld naar aanleiding van uitspraken over het conflict tussen Israël en Hamas. De directie noemt de uitspraken van de docent 'ontoelaatbaar'.

AT5

Dat blijkt uit een interne mail die in handen is van AT5

De docent deed de uitspraken tijdens een zogenoemd 'sectieambitiegesprek', waarin de leerkracht een-op-een zit met de directeur van de school. Volgens de mail van de directeur konden de uitspraken van de docent niet door de beugel. "Eventuele klachten van leerlingen of kritiek op de sectieambitieplannen van de school hebben geen rol gespeeld in het besluit voor de non-actiefstelling", zo schrijft de directie. 

Een woordvoerder van scholengemeenschap Zaam, waaronder het Huygens College valt, bevestigt dat de docent momenteel niet voor de klas staat. "Zaam verwacht van haar docenten dat zij zich in conflictsituaties neutraal opstellen. De directie van de school en het bestuur hebben de docent aangesproken over de uitspraken en gevraagd om een zienswijze in de ontstane situatie te geven."

Wat de docent precies heeft gezegd, is niet duidelijk. Het schoolbestuur wil daar verder niet op ingaan.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938