Start van hoofdcontent

Stad

nl

Duivendrechters starten petitie tegen inkorten buslijn 41: "Mensen zijn hier van afhankelijk"

29 oktober 2023, 07.01 uur · Aangepast 29 oktober 2023, 10.39 uur · Door Jesler Bos

In de nieuwe vervoersplannen wordt buslijn 41, die nu nog vanuit Zuidoost naar het Muiderpoort Station gaat, vanaf 8 december ingekort tot het Amstelstation. Daardoor stopt de bus straks niet meer bij de Oostpoort en de Dappermarkt. Tot groot ongenoegen van een groep Duivendrechters die een petitie gestart zijn.

"Bus 41, bus 41, bus 41", joelt een bont gezelschap dat zich in het bushokje aan de Plataanstraat in Duivendrecht heeft verzameld. "Hij moet blijven rijden naar de Muiderpoort voor al die mensen", roept buurtbewoner Jo Blom. 

Ze reageert op de nieuwe vervoersplannen van het GVB, waarin haar geliefde bus 41 op de schop gaat. Want vanaf 8 december wordt de buslijn ingekort tot het Amstelstation. Reden daarvoor is het tekort aan personeel. Maar Blom vindt dat maar onzin: "Toch te gek voor woorden. Haal ze ergens vandaan, ik weet het niet maar dat is mijn probleem niet. Doe alsjeblieft wat. We moeten deze bus behouden. Mensen zijn hier van afhankelijk," vertelt ze.

Quote

"We willen gewoon actie, we willen opvallen, laten merken dat als je iets doet, je ook wat bereikt"

Buurtbewoner Jo Blom

Volgens Vervoerregio Amsterdam hoeven er met het inkorten van lijn 41 verder geen andere ingrijpende netwerkaanpassingen doorgevoerd te worden. Reizigers die naar de Muiderpoort moeten, kunnen het laatste stuk overstappen op lijn 37 en 65.  "Weet u hoeveel trappen het Amstelstation heeft. Niet te doen voor mensen in een rolstoel of met een stok zoals ik", vertelt buurtbewoner Co Gersen. 

Petitie 

Daarom laat de buurt het er niet bij zitten en zijn ze een online petitie gestart. "En die liep meteen vol. We hebben bijna 1.700 handtekeningen", aldus Blom. Daarnaast grijpt ze aankomende dinsdag nog een kans. Dan spreekt ze tijdens de Vervoerregio-vergadering namens alle verontruste passagiers. "We willen gewoon actie, we willen opvallen, laten merken dat als je iets doet, je ook wat bereikt. Dat is het doel", vertelt ze. 

In de gemeenteraad is eerder deze maand een motie van de PvdA aangenomen om lijn 41 weer te laten rijden als de personeelsproblemen zijn verlicht.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938