Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Dit zijn de winnaars van de Black Achievement Awards 2023

30 oktober 2023, 23.31 uur · Aangepast 31 oktober 2023, 15.57 uur · Door AT5

Maandagavond was de uitreiking van de achtste editie van de Black Achievement Awards in het DeLaMar-theater. Deze gala-avond is het hoogtepunt van de Black Achievement Month, die elk jaar in oktober wordt gehouden. Er werden prijzen uitgereikt in verschillende categorieën. Winnaars dit jaar waren Orville Breeveld, Nigel de Jong, Michel van Genderen, Gia Bab, Richard Benoit en Sylvana Simons. 

AT5

"Door deze avond geef je mensen van kleur een podium en laat je aan de rest van de wereld zien wat voor talent ze hebben," aldus producent Ivette Forster. In de categorie 'mens & maatschappij' nam model Gia Bab de prijs in ontvangst. "Het is ontzettend mooi om dit te vieren en een voorbeeldfunctie te mogen zijn voor de nieuwe generatie," vertelde ze nadat ze de award had ontvangen aan AT5.

Quote

"Het is mooi om een voorbeeldfunctie te mogen zijn voor de nieuwe generatie"

Gia Bab, winnaar categorie mens & maatschappij

Daarnaast werd ook de 'lifetime achievement award' uitgereikt, een prijs die wordt toegekend aan een persoon uit de zwarte gemeenschap die een belangrijke en positieve bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse samenleving. Deze titel mocht  documentairemaker Ida Does in ontvangst nemen. 

Daarnaast ontving Sylvana Simons de oeuvreprijs voor haar strijd tegen discriminatie, waarbij ze zich inzet voor gelijke kansen en diversiteit. De jury sprak lovend over de prestaties: "We werden geïnspireerd door de immense prestaties van alle genomineerden. Ze hebben allemaal impact gehad op de zwarte gemeenschap en verdienen erkenning," aldus de jury. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938