Start van hoofdcontent

Havenstraat

nl

Remy moet huis uit voor "graspol en boompie": deel 4 van De Strijd om de Havenstraat

15 november 2023, 13.00 uur · Aangepast 15 november 2023, 13.54 uur
Door Ronald Olsthoorn · Foto:

Remy Reyers is een van de mensen die op het Havenstraatterrein in zijn loods woont. Volgens hem legaal, volgens de gemeente illegaal. Op de plek waar nu nog zijn huis staat, komen straks geen woningen, maar wel 'een stuk groen' dat is bedoeld voor het nieuwe wijkje.

"Als hier een woning zou komen, dan hou ik natuurlijk mijn bek, maar hier wordt niet eens gebouwd!" Remy onderneemt in aflevering 4 van De Strijd om de Havenstraat een ultieme poging om zijn huis op een van de laatste rafelrandjes van de stad te redden. 

Drie stadsdeelvoorzitters van Zuid uit heden en verleden brengen een bezoek aan het terrein en gaan niet alleen de confrontatie aan met Remy, maar ook met de belangenvereniging van de Havenstraat die nog een paar harde noten te kraken heeft met de bestuurders. 

Verder doet de Raad van State eindelijk uitspraak en zien we hoe het massatoerisme in de binnenstad de Museumtramlijn een handje helpt om genoeg geld binnen te slepen om straks de huur van de nieuwe remise te kunnen betalen.

AT5

De Strijd om de Havenstraat is vanaf zondag 5 november te zien op tv, YouTube en op deze site.

Op tv zijn de afleveringen op zondag 5 november, woensdag 8 november, zondag 12 november, woensdag 15 november en zondag 19 november voor het eerst om 19.18 uur te zien.

Op dezelfde dagen staat op ons YouTube-kanaal om 13.00 uur een nieuwe aflevering klaar en op at5.nl/havenstraat zijn alle afleveringen nu al te bekijken.

Deze publicatie is tot stand gekomen met steun van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten