Start van hoofdcontent

Zuid

nl

Meerdere jongeren beroofd in omgeving van Vossius Gymnasium: "Wordt gewoon je tellie geript"

10 november 2023, 07.00 uur · Aangepast 10 november 2023, 09.02 uur · Door Jimmy Miltenburg & Emma Vos

De afgelopen tijd zijn er meerdere straatroven geweest in de buurt van het Vossius Gymnasium in Zuid. In één week werden er vijf mensen van hun geld en telefoons beroofd, in drie gevallen daarvan ging het om leerlingen van de middelbare school. De politie heeft tot nu toe bij één incident twee minderjarige verdachten aangehouden en houdt de omgeving nu extra scherp in de gaten.

AT5

De berovingen gebeurden vooral in het naastgelegen Beatrixpark en rondom de school. Susan Zandbergen, de rector van de school, zegt enorm mee te leven met de slachtoffers. "Graag wil ik benadrukken dat dit echt buiten de school heeft plaatsgevonden en dat de politie deze berovingen heel serieus neemt. Door de opgeschaalde surveillance van de politie zien we nu al een verschuiving van de meest recente incidenten op grotere afstand van de school", aldus Zandbergen.

Quote

Dan sta je met twee gasten naast je en dan wordt gewoon je tellie geript

Victor - slachtoffer van twee berovingen

Tellie geript

De 17-jarige Victor werd vorige week voor de tweede keer van zijn telefoon beroofd in het Beatrixpark. "Dan sta je met twee gasten naast je en dan gaan ze een beetje aan je zitten en dan wordt gewoon je tellie geript", vertelt hij.

Ook de buurt reageert geschrokken van de reeks berovingen. "Als je dit overkomt als jongere zijnde, is dit echt een aanslag op je lijf en mentale gezondheid", zegt een buurtbewoner. Een andere buurtbewoner is bang zelf beroofd te worden. "Als er jongeren worden overvallen, dan kunnen er ook ouderen worden overvallen. En dat beangstigt me."

Informatiebijeenkomst

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er de afgelopen maanden veel berovingen hebben plaatsgevonden in de buurt van het Vossius. Bij één beroving zijn inmiddels twee minderjarige verdachten aangehouden. Daarnaast bevestigt de politie dat ze de omgeving van de school extra scherp in de gaten houden.

De rector zegt dat de school alert blijft en de zorgen die er leven heel serieus te nemen. "Vandaag wordt er op het Vossius een informatiebijeenkomst voor leerlingen, ouders en medewerkers georganiseerd door de politie", aldus de rector.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938