Start van hoofdcontent

West

nl

Horecaondernemer verkoopt zaak vanwege kadewerkzaamheden: "Al mijn spaargeld zat erin"

20 november 2023, 07.03 uur · Aangepast 20 november 2023, 13.57 uur · Door Frederieke Weel

Iets meer dan een half jaar heeft horecaondernemer Remco Boas zijn zaak aan de Tweede Kostverlorenkade in West gerund. Maar toen hij erachter kwam dat er de komende drie jaar ingrijpende werkzaamheden aan de kade gaan plaatsvinden, verkocht hij zijn zaak onmiddellijk met flink verlies. "Ik kan geen zaak runnen in deze chaos."

Toen Remco Boas zijn zaak aan de Tweede Kostverlorenkade kocht, wist hij naar eigen zeggen niet dat er werkzaamheden aan de kade zouden plaatsvinden. "Dat we drie jaar lang in de bouwhekken zouden staan en dat de straat en kade opengingen, was voor ons een verrassing. Het wordt hier gewoon een zandbak en een chaos. Het maakt het zo onwerkbaar, dat we er nu voor hebben gekozen om eruit te stappen met een belachelijk groot verlies van een half miljoen. Al mijn spaargeld en mijn hele oude dag zit erin."

Vooraf bekend

Boas zegt vooraf contact te hebben gehad met het stadsdeel, de wijkmanager, de buurtregisseur en de vorige eigenaar over of er nog bijzonderheden te gebeuren stonden in de omgeving. Boas: "Iedereen zei van niet", vertelt hij. "Een aannemer moest mij uiteindelijk vertellen wat er hier zou gebeuren."

De gemeente laat weten dat ten tijde van de overname al bekend was dat de kadewerkzaamheden zouden gaan plaatsvinden. "Dus het is vreemd dat de ondernemer daar niet door de vorige eigenaar of de makelaar over is geïnformeerd. Tijdens de werkzaamheden is de horecazaak wel bereikbaar", aldus een woordvoerder.

Vorige eigenaar

De vorige eigenaar van het pand zegt tegenover AT5 dat hij Boas wel degelijk heeft geïnformeerd over mogelijke werkzaamheden aan de kade. "De wijk is de afgelopen jaren op meer plekken onder handen genomen. Dat ook de kade aangepakt zou worden, was ook al duidelijk." 

Wanneer dat zou gaan gebeuren, was op dat moment niet bekend, aldus de horecaondernemer. "Dat dat zó snel zou gebeuren lag toen niet in de lijn der verwachting, maar was wel een mogelijkheid."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938