Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Cetin K. (42) vermoordde zijn ex-vriendin in Spaarnwoude, rechtbank legt twintig jaar cel op

21 november 2023, 13.13 uur · Aangepast 21 november 2023, 16.50 uur · Door NH & Niels van Steijn

De rechtbank heeft de 42-jarige Cetin K. veroordeeld tot twintig jaar cel voor de moord op zijn ex-partner. Het levenloze lichaam van de Amsterdamse werd vorig jaar zomer gevonden in recreatiegebied Spaarnwoude. Ze was met één kogel door haar hoofd geschoten. K. ontkent de moord op de vrouw, maar tijdens de inhoudelijke behandeling bleek dat hij de vrouw al jarenlang probeerde te controleren, isoleren en vernederen. 

Inter Visual Studio

Op 15 juni 2022 vond de politie in recreatiegebied Spaarnwoude het lichaam van de 35-jarige Amsterdamse. De politie wist dat ze in die omgeving moesten zoeken, nadat de ouders 's nachts alarm hadden geslagen. Rond 03.00 uur werden zij namelijk gebeld door hun dochter, die in paniek was.

Quote

"Kunnen jullie me komen ophalen, ik ben in Spaarnwoude"

slachtoffer aan de telefoon met haar ouders

"Kunnen jullie me komen ophalen, ik ben in Spaarnwoude", zei ze. De ouders herkenden de stem van de verdachte op de achtergrond. Het moet slechts momenten voor haar dood zijn geweest. De verbinding verbrak na een angstige kreet van de vrouw. Die avond, na uren tussen hoop en vrees, kwam de politie aan de deur om vertellen dat hun dochter inderdaad in het recreatiegebied gevonden was.

Tijdens de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak ontkende K. de vrouw gedood te hebben. Hij zou haar in Spaarnwoude na een avondje uit en een ruzie levend achtergelaten hebben. Rond de plaats waar zij de volgende ochtend door de politie in het water gevonden werd.

Een turbulent verleden

Volgens de ouders en een reconstructie van de politie had K. zijn vriendin door de jaren heen veel vaker mishandeld. De twee zouden vanaf 2007 ongeveer anderhalf jaar een relatie hebben gehad, 'en daarna liet hij haar nooit meer met rust'.

Zo zou K. eens de tanden uit haar mond hebben geslagen en haar twee andere keren in brand hebben gestoken. Ten tijde van de dood herstelde ze ook nog van een ribbreuk.

Quote

"Ik zal je nooit met rust laten, dat besef je toch wel schatje? Als ik het niet word, dan wordt het ook geen ander"

Bericht van de verdachte aan uiteindelijke slachtoffer

De vrouw voelde zich zó door hem onder druk gezet door dat ze telkens weer bij hem terugkwam. Bovendien bedreigde hij niet alleen haar, maar ook haar ouders. De vrouw wilde definitief een punt achter de relatie zetten op het moment dat K. haar benen met benzine zou hebben overgoten en in brand gezet. De verdachte zou het niet geaccepteerd hebben en probeerde haar weer terug te winnen.

In de aanloop naar die avond en haar dood stuurde hij verschillende berichten. De officier van justitie haalde tijdens de behandeling van de zaak meerdere berichten aan. "Wat moet gebeuren, zal gebeuren" en "Ik zal je nooit met rust laten, dat besef je toch wel schatje? Als ik het niet word, dan wordt het ook geen ander."

Justitie eist 18 jaar en tbs

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden 18 jaar cel en tbs tegen de man en ziet alle aanwijzingen van femicide. Volgens het OM bewijzen de hele turbulente relatiegeschiedenis, getuigenissen op de avond zelf, locatiegegevens van de verdachte en sporen op een kogel en een huls een brute 'berekenende en doelmatige' moord.

De verdachte en het Openbaar Ministerie hebben twee weken de tijd in hoger beroep te gaan. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938