Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Cinema de Vlugt in Nieuw-West kan dankzij crowdfunding tweede zaal openen

21 november 2023, 16.32 uur · Door AT5

De buurtbioscoop Cinema De Vlugt kan binnenkort een tweede zaal openen nadat 35.000 euro werd opgehaald met een crowdfunding. Het benodigde bedrag werd op de valreep gehaald, waardoor de uitbreiding van het pas geopende filmhuis in Nieuw-West door kan gaan. 

De uitbreiding van de populaire buurtbioscoop was broodnodig. Het aantal bezoekers was veel groter dan bij de opening in september 2022 werd verwacht. "Het is eigenlijk krankzinnig dat een stadsdeel bijna zo groot als de stad Arnhem maar één zaal heeft", zei Aldert de Boer, coördinator van buurtactiviteiten in Nieuw-West, eerder tegen AT5.

Eindsprint

Twee dagen voor het eind van de crowdfunding was het nog spannend of het doel van 35.000 euro bereikt zou worden. De crowdfunding stond toen op 84 procent. Aydin Dehzad en Bas Broertjes, de oprichters van de bioscoop, stuurden nog een mail naar buurtbewoners in een poging een eindsprint in te zetten, met succes.

Binnen een dag zaten ze op 96 procent en in de laatste uren van de crowdfunding was het benodigde bedrag binnen. Uiteindelijk waren er 532 donateurs, vooral mensen uit de buurt. Die lieten verschillende boodschappen achter, zoals 'geweldig initiatief vanuit de maatschappij zelf' en 'De Vlugt geeft kleur aan de stad'.

De tweede zaal komt in de tuin van de bioscoop, in twee containers. Met de 35.000 euro kan de bioscoop de stoelen betalen, maar de rest komt uit eigen portemonnee en leningen bij de bank. Het bijbouwen van de zaal begint voor de zomer en moet in september geopend worden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938