Start van hoofdcontent

Stad

nl

Opnieuw lichtshow op Museumplein tijdens oud en nieuw: "Maar dan nog groter"

27 november 2023, 14.30 uur · Aangepast 27 november 2023, 15.54 uur · Door AT5

Er komt opnieuw een lichtshow op het Museumplein tijdens oud en nieuw. Dat laat de organisatie vandaag weten. De show wordt dit jaar nog groter en zal ook worden aangevuld met live-acts uit de stad.

Afgelopen jaarwisseling kwamen er 60.000 mensen af op de lichtshow op het Museumplein. Door de harde wind kon het gedeelte met vuurwerk toen niet doorgaan en waren er alleen lichteffecten te zien. Het is de bedoeling dat er dit jaar een kleine hoeveelheid vuurwerk wordt afgestoken ter ondersteuning van de lichtshow. 

Deze jaarwisseling wordt ook het voorprogramma uitgebreid, dat begint al om 22.30 uur. Er zullen dan meerdere optredens uit de stad te zien zijn. "Ook de grootste aftelklok van Nederland is er weer bij en speelt een centrale rol tijdens het grote aftellen tot de jaarwisseling", aldus de organisatie.

Vuurwerk en jongerenprogramma Nieuw-West en Zuid


In Nieuw-West komt er wel een traditionele vuurwerkshow met een speciaal jongerenprogramma. Daarbij krijgen jongeren te zien wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van een grote vuurwerkshow en mogen zij zelf vuurwerk aansluiten. "Tegelijk leren ze wat de negatieve effecten zijn van het zelf afsteken van vuurwerk."

In stadsdeel Zuid is er ook een speciaal programma voor jongeren. Ze mogen meehelpen om het vuurwerk op het Museumplein aan te sluiten.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938