Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zwaargewonde bij ongeluk op A10, bestuurder viel uit vrachtwagen op de weg

4 december 2023, 13.16 uur · Aangepast 4 december 2023, 18.51 uur · Door AT5

Een bestuurder van een vrachtwagen is vanmiddag uit zijn voertuig op de weg gevallen en is daarbij zwaargewond geraakt. Een deel van de A10, tussen knooppunt Watergraafsmeer en knooppunt De Nieuwe Meer, is door de politie afgesloten. Het slachtoffer is in levensbedreigende toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde rond 12.45 uur ter hoogte van de afslag naar de A2. Een traumahelikopter werd opgeroepen en landde op de snelweg om hulp te verlenen aan het slachtoffer. Bij het ongeluk was ook een tweede vrachtwagen betrokken, die schade heeft aan de voorbumper. De politie kan niet zeggen wat de rol van die vrachtwagen is.

In eerste instantie werd het volledige stuk snelweg afgesloten voor het verkeer, maar een uur na het ongeluk werden twee rijbanen geopend. Inmiddels zijn alle rijbanen vrijgegeven.

Volgens de politie hebben veel weggebruikers het ongeluk zien gebeuren. Voor hen is slachtofferhulp beschikbaar. 

Rode kruizen

De politie laat weten dat de rode kruizen boven de snelweg door automobilisten worden genegeerd en dat daar op wordt gehandhaafd. Een boete is 260 euro. Bij een eerder zwaar ongeluk op de A1 negeerden ook al veel automobilisten de kruizen. De politie gaf toen aan klaar te zijn met de overtreders. 

Rijkswaterstaat

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938