Start van hoofdcontent

Openbaar Vervoer

nl

Pont naar Buiksloterweg vaart weer na verzakking bij aanmeerplek

11 januari 2024, 14.01 uur · Aangepast 11 januari 2024, 19.22 uur · Door AT5

Eerder dan verwacht kunnen reizigers vanmiddag weer gebruikmaken van de pont tussen het Centraal en de Buiksloterweg in Noord. De klep tussen het ponton en de kade zakte gisteren in nadat de kettingen braken waaraan deze is bevestigd. Als gevolg daarvan werd de betreffende veer uit de dienstregeling gehaald.

AT5

De pont wordt vanmiddag om 16.00 uur in gebruik genomen, meldt wethouder Melanie van der Horst in de Stopera aan gemeenteraadsleden. Dat is dus een stuk sneller dan de twee tot drie dagen waarover het GVB gisteren sprak.

Dat de veer weer in gebruik wordt genomen is welkom nieuws voor veel reizigers. Gisteren werd bekend dat de Noord/Zuidlijn waarschijnlijk tot en met zaterdag niet kan rijden tussen Centraal en Noord nadat de tunnelbuis vol water kwam te staan door een kapotte waterleiding.

Daar bovenop kwam het nieuws dat het GVB per direct vijf van de veertien ponten uit de vaart moest nemen vanwege technische problemen. In een brief aan de gemeenteraad liet de wethouder weten dat de ponten de komende dagen weer in gebruik worden genomen en dat de dienstregeling vanaf zaterdag weer als normaal is. 

Van der Horst zei tijdens de vergadering ook dat de kettingen braken omdat een pont 'per abuis' wegvaarde. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938