Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Woning aan Insulindeweg gesloten na vondst harddrugs en wapens

11 januari 2024, 20.10 uur · Door AT5

Een woning aan de Insulindeweg in Oost is op last van burgemeester Femke Halsema gesloten voor drie maanden. In het pand trof de politie verschillende wapens en handelshoeveelheden van zowel hard- als softdrugs aan.  

AT5 / Luuk Koenen

De politie deed onderzoek naar de woning vanwege een verdenking van prostitutie. In de woning werd onder andere mdma, heroïne en cocaïne door de politie gevonden. Daarnaast werden er ook wikkels, buisjes en een weegschaaltje aangetroffen. Volgens de burgemeester materiaal wat kan wijzen op het verhandelen van drugs.

Naast de drugsgerelateerde vondsten werden er ook verschillende wapens aangetroffen. Zoals twee boksbeugels, een mes, een stroomstootwapen en een luchtdrukwapen.

Halsema sluit de woning omdat volgens het haar openhouden van het pand 'een ernstig gevaar kan opleveren voor de openbare orde'. Met de sluiting moet de openbare orde weer herstellen. 

Crimineel woninggebruik tegengaan

In december kwam de gemeente naar buiten met een nieuwe samenwerking tussen dertien partners om 'crimineel woongebruik' sneller tegen te gaan. Door samen te werken met onder andere de politie, Liander, verschillende woningcorporaties en meerdere makelaars moet het gebruik van een woning voor criminele activiteiten makkelijker worden gestopt.

De samenwerking moet ook zorgen voor meer ruimte woningzoekenden. De huizen die namelijk vrijkomen worden verdeeld over de mensen die het hardst een woning nodig hebben. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938