Start van hoofdcontent

Noord

nl

Garagebox in Buikslotermeer voor half jaar gesloten na vondst 141 lachgastanks

16 januari 2024, 14.15 uur · Door AT5

Een garagebox aan de Loenermark in Noord is op last van burgemeester Femke Halsema voor zes maanden gesloten. De politie trof na een lekkage 141 volle lachgasflessen aan, van gemiddeld ongeveer zes kilo per fles. 

AT5 / Luuk Koenen

Na een lekkage eind november kwam de politie de garagebox op het spoor. Er werd een onderzoek gestart en bij een inval halverwege december werden de lachgastanks aangetroffen. Volgens de politie is het aannemelijk dat de tanks zijn bedoeld voor de handel. De huurder van de garagebox had al twee keer eerder verklaard bij de politie dat hij handelde in lachgastanks. 

Sinds 1 januari 2023  staat lachgas op de softdruglijst van de Opiumwet, dat betekent dat het verboden is om lachgas te hebben of te verkopen. Volgens Halsema zorgt de aanwezigheid van de tanks voor een gevaar voor de omgeving. "De aanwezigheid van een handelshoeveelheid lachgas kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege ontploffingsgevaar, overlast, ripdeals en inbraak." Met die reden wordt de garagebox gesloten.

De eigenaar van de garagebox heeft het contract met de huurder opgezegd en het slot vervangen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938