Start van hoofdcontent

Stad

nl

Duncan Laurence biedt excuses aan voor 'te korte' show in Paradiso: "Gaan de set verlengen"

29 januari 2024, 17.39 uur · Aangepast 30 januari 2024, 08.38 uur · Door AT5

Duncan Laurence heeft zijn excuses aangeboden aan iedereen die teleurgesteld was na zijn concert in Paradiso afgelopen zaterdag. Na afloop schreef De Telegraaf een kritisch artikel over de lengte van de show, die zeventig minuten duurde. Volgens de krant was het publiek aan het eind van het concert 'vol ongeloof' dat het al klaar was. De zanger belooft dat hij de feedback 'heel serieus' neemt. "En uiteraard zullen we de set verlengen."

AT5 (archief)

Dat schrijft hij op Threads."Ik bied mijn excuses aan aan iedereen die zaterdag na mijn show in Paradiso teleurgesteld was dat het concert niet lang genoeg duurde. Het was nooit mijn bedoeling om jullie hierin teleur te stellen", zegt hij verder. "Ik wil uiteraard de mooiste en beste show voor jullie neerzetten."

Kritiek op de media

Volgens De Telegraaf werd er pas een paar minuten na het einde van het concert 'We want more' ingezet, omdat de fans niet konden geloven dat het al voorbij was. In het artikel komt één fan aan het woord. Die zegt teleurgesteld te zijn over de 'abrupt afgelopen show', omdat de voormalig songfestivalwinnaar een aantal nummers nog niet had gespeeld. 

Nadat Laurence op Threads door het stof is gegaan over de lengte van zijn show, richt hij zich tot 'de media'. Hij zegt dat hij geschrokken is van de manier waarop de media dingen communiceren. "Ik zal en wil dit keer niet alleen maar toekijken", zegt hij daarover. 

Quote

"Er zijn zoveel onderwerpen die dezer dagen veel meer aandacht verdienen: oorlog, mensenrechten"

Duncan Laurence

"Ik heb geen fobieën, ik heb nooit een repetitie gemist, mijn tickets kosten geen 49 euro, ik heb geen paniek aanvallen meer, en kijk eens, ik spreek ook gewoon Nederlands en dat heb ik mijn hele leven lang gedaan", pareert hij eerdere kritiek die hij blijkbaar heeft gekregen.

Hij gaat verder: "Ik zit niet aan de harddrugs, sterker nog ik heb er genoeg mensen in mijn leven aan verloren. Ik eet gezond en ik beweeg regelmatig. Ik heb geen anorexia. Ik snap niet waar deze verhalen vandaan komen… en dat wil ik eigenlijk ook niet eens weten. En toch vertellen jullie ze."

Focus op positieve dingen

Volgens Laurence zijn er onderwerpen die veel meer aandacht verdienen dan hoe het met hem gaat. Hij noemt oorlogen en mensenrechten. "Alsjeblieft lieve journalisten, zet je platform goed in", zegt hij. "En focus soms ook eens op positieve dingen, geniet een beetje van het leven ondanks alle downs die we allemaal meemaken in de wereld. Wees eens lief voor een ander. Ook jullie dragen bij aan een maatschappij op de manier waarop je ervoor kiest om eraan bij te dragen."