Start van hoofdcontent

Nieuw-West

nl

Groot gebied rond Johan Huizingalaan afgezet: duizenden liters water over straat

5 februari 2024, 12.27 uur · Aangepast 5 februari 2024, 16.42 uur
Door AT5 · Foto: AT5

Het wegdek van de Johan Huizingalaan, ter hoogte van het oude Slotervaart Ziekenhuis, stond volledig blank door een gesprongen waterleiding. De straat en het omliggende gebied zijn door de hulpdiensten afgezet. Inmiddels is het water weg, maar door de lekkage is een telefoon zendmast instabiel geworden. Hulpdiensten zijn bezig met het stabiliseren van de zendmast. 

AT5

Vanwege het vele water dat uit de leiding komt, hebben de hulpdiensten opgeschaald naar Grip 1. Dat betekent dat er tijdens het incident coördinatie tussen de verschillende hulpverleningsdiensten nodig is. Volgens een verslaggever ter plaatse vreest de brandweer dat een zendmast om kan vallen. De hoofdwaterleiding is afgesloten om de stroom te stoppen. Het oude ziekenhuis heeft daardoor (gedeeltelijk) geen water. Huizen eromheen hebben nog wel water. 

Een woordvoerder van Waternet laat weten dat de monteurs nog bezig zijn om te onderzoeken wat er precies is gebeurd. Op beelden is te zien dat vlak bij de werkzaamheden bij het oude ziekenhuis heel wat water uit de leiding stroomt. De straat stond vrij snel volledig onder water. Volgens de woordvoerder wordt er naar een oplossing gezocht om het water zo snel mogelijk van de straat te krijgen. 

OV rijdt om

Tram 2, die normaal tussen Centraal en Nieuw Sloten pendelt, rijdt een verkorte route door de wateroverlast. Vanaf CS gaat de tram niet verder dan de Amstelveenseweg. De buslijnen 18 en 62 rijden voorlopig om vanaf de halte Sierplein. Een aantal stops worden daardoor overgeslagen.  

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938