Start van hoofdcontent

Rechtspraak

nl

Hof: Promes moet schadevergoeding betalen voor neersteken neef

6 februari 2024, 11.40 uur · Aangepast 6 februari 2024, 13.36 uur · Door AT5

Quincy Promes moet een schadevergoeding betalen voor de steekpartij tijdens een familiefeest in 2020. Dat heeft het gerechtshof besloten. De zaak werd aangespannen door een neef van Promes, die zegt dat de voetballer hem in zijn knie heeft gestoken. 

AT5

Eerder oordeelde de rechtbank al dat Promes een schadevergoeding moet betalen. Daartegen ging de voetballer in beroep, maar ook het gerechtshof oordeelt nu dat Promes aansprakelijk is. Volgens de advocaat van Promes is er onvoldoende bewijs om vast te stellen dat hij degene was die zijn neef in zijn been stak, maar het hof gaat daar niet in mee. 

Naast deze civiele zaak loopt er ook een strafrechtelijke zaak rondom de steekpartij. Daarin heeft de rechter hem tot 17 maanden cel veroordeeld. De oud-speler van Ajax ging ook hiertegen in beroep. 

Smokkelzaak

In weer een andere strafzaak wordt Promes verdacht van cocaïnesmokkel. Het Openbaar Ministerie eist hiervoor negen jaar cel. De rechter doet op 14 februari uitspraak. 

Promes zit op dit moment niet vast en was bij geen van de rechtszaken aanwezig. Hij voetbalt en woont in Rusland, dat geen uitleveringsverdrag met Nederland heeft.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938