Start van hoofdcontent

Noord

nl

Halsema plaatst met spoed camera's in Westerduinenstraat na twee explosies op een ochtend

7 februari 2024, 17.39 uur · Aangepast 7 februari 2024, 19.39 uur · Door AT5

De burgemeester heeft vandaag met spoed besloten om een maand lang camera's te plaatsen op en rondom de Westerduinenstraat in de Waterlandpleinbuurt. Vandaag hebben er in deze straat namelijk binnen een paar uur twee explosies plaatsgevonden. Hierbij ontstond ook brand.

Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

Vanwege de impact op de buurt heeft de gemeente besloten dat er camera's zullen hangen tot 7 maart. Dat is volgens de politie nodig om de openbare orde te handhaven. Ook is er slachtofferhulp geboden.

Twee explosies en brand

Vanochtend rond 5.20 uur kreeg de politie de eerste melding binnen van een explosie, waarschijnlijk in het trappenhuis van het appartementencomplex aan de Westerduinenstraat. 

Enkele uren later ging het tweede explosief af, waarbij brand ontstond. Een buurtbewoner zag een vrouw in de rook op het balkon staan. Zij is uiteindelijk door de brandweer in veiligheid gebracht.

Bezoek burgemeester

Halsema bezocht samen met Brahim Abid, voorzitter stadsdeel Noord, deze middag de Westerduinenstraat. Volgens de burgemeester hebben de explosies een enorme indruk op de bewoners gemaakt.

"Ik leef met ze mee en begrijp hun zorgen. De ravage die ik zag in een van de woningen is aanzienlijk. Door de tweede explosie is er brand ontstaan, waarbij een bewoner medische hulp moest krijgen", schrijft zij in een Instagrampost. Ook benadrukt Halsema dat 'de politie de volledige aandacht voor dit groeiende probleem van explosies in woonwijken heeft'. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938