Start van hoofdcontent

Stad

nl

Lift bij metrostation Bijlmer Arena al weken kapot: "Het is kansloos"

8 februari 2024, 13.00 uur · Aangepast 9 februari 2024, 11.22 uur · Door Esperanza Visser

De frustraties lopen hoog op bij de kapotte lift van en naar de metro op station Bijlmer Arena.
Eind november gaat de lift stuk. In december lijkt hij het weer heel eventjes te doen, maar nu staat
hij alweer enkele weken stil. Tot groot ongenoegen van sommige de reizigers, die afhankelijk zijn van de lift. 

Het is 09.00 uur 's ochtends op station Bijlmer Arena. Een moeder stapt de metro uit en loopt met een wandelwagen richting de lift. Het duurt niet lang voordat ze zich realiseert dat de lift wéér stuk is. Dat wordt sjouwen met de kinderwagen. "Met een beetje geluk helpt iemand me. Toch ben ik bang dat ik een keer van die trap val", vertelt ze. Die zorg is volgens een medewerker van NS die we op het perron spreken niet onterecht. Hij zag het vorige week nog fout gaan, toen een moeder met de kinderwagen enkele traptreden naar beneden viel.

"Roltrappen werken niet. Een oudere heer met een rolstoel, die gewoon wordt verplicht om de trap af te gaan", vertelt een andere reiziger boos. "Het is kansloos". De oudere man, houdt zich krampachtig vast aan de trapleuning, terwijl een vrouw zijn rolstoel naar beneden tilt. "Ze zouden personeel moeten inzetten, om deze mensen te helpen!". 

AT5

Reizigers die gebruik willen maken van de lift naar het perron, worden in de GVB app doorverwezen naar station Strandvliet. Maar dat is bijna een kwartier lopen. Zit je al in de metro en wil je eruit bij station Bijlmer Arena? Dan kun je doorreizen naar station Diemen-Zuid of Holendrecht. Vanaf daar vertrekken er bussen. "Dat is geen optie. Dan kom ik te laat op mijn afspraak", reageert een man. Even overweegt hij de roltrap te pakken, maar dat is op één been toch een flinke uitdaging. "Eerlijk gezegd ben ik een beetje bang", en dan zit er maar één ding op: hinkelend de trap af. 

AT5

Eerder waren er ook al problemen. De lift ging op 30 november door een defecte deurbesturing. Twee weken later, 15 december, is dit opgelost. Maar een maand later is het weer raak. Dat het zo lang duurt om de lift te maken horen we vaker: het duurt lang voordat het ontbrekende onderdeel er is. Deze keer moet het uit Zweden komen. 

Het GVB laat weten dat dat onderdeel inmiddels binnen is en dat de lift naar verwachting dit weekend weer zal werken. Maar vanaf komende maandag tot en met zondag 25 februari is de lift weer buiten gebruik vanwege onderhoud. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938