Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Geen Heineken meer op festivals ID&T

13 februari 2024, 10.19 uur · Aangepast 13 februari 2024, 10.41 uur · Door AT5

Op festivals als Awakenings, Amsterdam Open Air en Mysteryland wordt binnenkort geen Heineken Silver of Desperados meer geschonken. Festivalorganisator ID&T ruilt de biermerken na twintig jaar in voor Bud en Corona.

Awakenings tijdens ADE. Archieffoto: Johan Vivie / ADE

Dat meldt Het Parool. ID&T stapt over naar het Belgisch-Braziliaanse concern AB InBev. Dat is de grootste brouwer ter wereld, waar naast merken als Bud en Corona, ook Hertog Jan en Hoegaarden onder vallen. Op sommige festivals zullen ook die laatste twee worden geschonken.

"Heineken heeft ons veel gebracht, met expertise, bierlogistiek en de internationale uitbreiding van Sensation,” zegt commercieel topman Martijn van Daalen van ID&T tegen de krant. "Het was een moeilijke beslissing, maar als we naar de toekomst kijken, dan past AB Inbev beter bij onze ambities."

Het gaat om een contract voor minimaal drie jaar voor het merendeel van de ID&T-festivals. Tot voor kort was Heineken goed voor circa 80 procent van alle festivals en evenementen in Nederland. Met de stap van ID&T wordt die markt nu flink opgeschud.